Κρυπτόμενοι βουλευτές

Καθημερινή 26.7.2013

Μ' αρέσει η σιγουριά σας και ο στόμφος με τον οποίο δημοσιεύετε τις προσωπικές σας ανεξακρίβωτες εικασίες ως.. σοβαρές αναλύσεις.
Σχολίασε ο/η 'Ενας αναγνώστης | 23:51:04, Ιούλιος 26th, 2013
------
κατάπτυστο κύριο άρθρο...πρώτα απ' όλα ο σαμαράς δεν προειδοποιεί τους κρυπτόμενους, βουλευτές, αλλά εκβιάζει τους βουλευτές του κοινοβουλίου να μην ψηφίζουν κατά συνειδηση και να ψηφίζουν ό,τι θέλει αυτός. ...
Μην ανησυχείτε όμως αγαπητοί δημοσιογράφοι της Κ...οι κ.κ. Στουρνάρας και Μιτσοτάκης έφεραν τροπολογία στη βουλή, σύμφωνα με την οποία οι απολύσεις στο δημόσιο θα γίνονται με προεδρικά διατάγματα, όπως με προεδρικά διατάγματα θα είναι δυνατό επίσης να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου. Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια Προεδρικά Διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.
επειδή μάλιστα επανειλημμένα σας έχω διαβάσει να κόπτεστε για την Δημοκρατία, τη λειτουργία της Βουλής και τους θεσμούς, αναμένω με ανυπομονησία να διαβάσω το αυριανό κύριο άρθρο της Κ, προκειμένου να διαπιστώσω εάν σας ενόχλησε αυτή η παράκαμψη - κατάργηση της Βουλής, όσο σας ενόχλησε το παρών του Κακλαμάνη...για να διαπιστώσουμε επιτέλους πόσο πραγματικά υποκριτές είστε
Σχολίασε ο/η alex | 21:42:45, Ιούλιος 26th, 2013
------
O Βουλευτής είναι εκπρόσωπος του λαού και οφείλει να τον υπηρετεί στα πλαίσια του Δημόσιου συμφέροντος. Στη μεγίστη πλειοψηφία τους ανήκουν σε κόμματα, έκλέγονται μαζί με αυτά και ειναι αυτονόητη , αλλά σε καμμία περίπτωση υποχρεωτική, η τήρηση της κομματικής πολιτικής. Στη πραγματικότητα όμως, πολλοί βουλευτές αντιμετωπίζουν το βουλευτικό αξίωμα σαν αυτοσκοπό. Σαν προσοδοφόρο επάγγελμα και όχι σαν ύψιστο λειτούργημα. Σίγουρα διότι δεν είναι ικανοί, δεν έχουν την ανάλογη παιδεία, για να κατέχουν το αξίωμα του βουλευτού. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επανεκλογή τους στο επάγγελμα! Ο φόβος ότι μπορεί να μη επανεκλεγούν είναι εφιαλτικός, μιας και το "βουλευτιλίκη" και ο κομματικός παρασιτισμός, είναι το μόνο επάγγελμα που ξέρουν! Και είναι αυτός ο φοβος που τους εξωθεί στον ξέφρενο λαϊκισμό και στο συντεχνιακό εναγκαλισμό, ποδοπατώντας κυριολεκτικά το δημόσιο συμφέρον, που το αξίωμα τους επιβάλλει να υπηρετούν. Ο λαός οφείλει να τους εντοπίσει, όπου κι'αν προσπαθούν να κρυφτούν, όπως κι'αν προσπαθούν να αυτοπροστατευθούν. Η φαυλότητα τους, η έλλειψη παιδείας, η μικρότητα τους, η ιδιοτέλεια τους, προδίδουν την παρουσία τους. Η ύπαρξη τους υποβιβάζει το επίπεδο της Βουλής. Είναι χρέος των πολιτών αλλά και στο χέρι τους, να τους στείλουν στα σπίτια τους.
Σχολίασε ο/η Β.Λάβδας | 12:26:42, Ιούλιος 26th, 2013
------
Οι βουλευτές, για να εκλεγούν, πρέπει να ανήκουν σε μία από τις συμμορίες που ονομάζονται κόμματα. Αν διαφωνούν με τον αρχηγό και την γραμμή του κόμματος, κινδυνεύουν με διαγραφή, που θα τους αναγκάσει είτε να καταφύγουν σε άλλο "μαντρί", ή να κινδυνεύσουν να μην επανεκλεγούν, οπότε χάνουν το παντεσπάνι τους.
Αυτή είναι η αθλιότητα της κομματοκρατίας, που ονομάζεται κατ' ευφημισμόν "δημοκρατία".
Σχολίασε ο/η Κωνσταντίνος | 11:27:07, Ιούλιος 26th, 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου