Διδακτικό παράδειγμα

Καθημερινή

Εύχομαι να διαβάζετε τα σχόλια των αναγνωστών σας. Αν ναι, ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μία σημαντική αλλαγή στη στάση αρκετών από εμάς στα σχόλιά σας. Ελπίζω επίσης, να καταλαβαίνετε, ότι δεν γίναμε, ξαφνικά, υποστηρικτές της Παπαρήγα ή του Τσίπρα. Σκεφτείτε, ότι ίσως βλέπουμε ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά και, επίσης, ότι αρκετοί από εμάς δεν είμαστε συνδικαλιστές, λαμόγια, βολεμένοι, κ.ο.κ. αλλά οικονομολόγοι, στελέχη επιχειρήσεων, καθηγητές κ.α. με μόρφωση, γνώσεις και εμπειρία στο εξωτερικό...
Και κάτι ακόμα... Εθνική Τράπεζα 1,40€/μετοχή, Eurobank 33 λεπτά/μετοχή... Περισσότερο από 20% ανεργία, στους νέους σχεδόν 50%... Συσσίτια εκκλησίας... Μείωση αποδοχών 30% και 40%... Βασικός μισθός στα 500€... Σταδίου άδεια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%... Φόροι άδικοι και δυσβάσταχτοι...
Αγαπητή Καθημερινή, τι χειρότερο θα είχε συμβεί αν είχαμε χρεοκωπήσει το Μάιο του 2010 ;;;;;;;;
Σχολίασε ο/η DChat | 01:37:09, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Ενώ εμείς που καθόμαστε και ακούμε τους εταίρους μας , τρώμε με χρυσά κουτάλια.
Δεν παρατάτε το παραμύθι αυτό ?
Γραψτε οτι το πρόβλημα της Ουγγαρίας ε'ιναι πως ο πρωθυπουργός ήθελε να θέσει την κεντρική τράπεζα της χώρας υπο τον έλεγχο της κυβέρνησης.
Τι πιο φυσιολογικό απο το να ελέγχεται η κ.τράπεζα απο την κυβέρνηση?
Αλλά όχι. Στην κοινωνία που εσείς θαυμάζετε(γιατί σας συμφέρει) οι κρατικές τράπεζες είναι ανεξάρτητες να κάνουν ότι γουστάρουν , ερήμην του λαού του οποίου τα χρήματα "τρώνε"
Βλέπετε τώρα με το διαδίκτυο υπάρχει πληθώρα τρόπων να ενημερωθείς .
Γιαυτό κλείνουν οι εφημερίδες , γιατί τα λένε όπως τους "λένε" να τα πούν
Σχολίασε ο/η christos | 01:03:05, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Το παράδειγμα της Ισλανδίας όμως είναι ακόμη πιο διδακτικό. Οπότε κάντε μας τη χάρη με τη τρομοκρατία.
ΥΓ. (για όσους δεν γνωρίζουν). Μπλέγμένη σε μια τραπεζική κομπίνα πανομοιότυπη με αυτή που οδήγησε την Ελλάδα σε αδιέξοδο το 2009, η Ισλανδία έκανε στάση πληρωμών όχι στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά στους τοκογλύφους και οδηγησε στη δικαιοσύνη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας. Στη συνέχεια έφτιαξε ένα καταπληκτικό σύνταγμα, ολοκαίνουργιο, με διαβούλευση όλων των πολιτών μέσω διαδικτύου. Και τον Οκτώβριο του 2011 ενώ η Ελλάδα με την αντίθετη ακριβώς πολιτική βυθίζεται στο χάος, ο μισός της πληθυσμός βρίσκεται κάτω αο το όριο της φτώχειας και έχει ουρές για τα συσύτια μεγαλύτερες κι απο της Κατοχής, η Ισλανδία αποχαιρέτισε και το ΔΝΤ!!
Σχολίασε ο/η ΞΕΝΟΦΩΝ ΙΣΑΡΗΣ | 23:33:41, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Βρε δεν μας αφηνετε στη φτωχια που μας φερατε, με την συνεχη τρομοκρατηση μας, ολοι οι παρατρεχαμενοι των αρχηλησταρχων του μοχθου μας???, Αντε ντε!!! Ποιος απο εσας, μας εχει πει ποτε,ΠΟΥ ΠΑΝΕ τα λεφτα που μας"κοβουν"ανιλεως και συνεχεια και ΔΕΝ ειναι ΠΟΤΕ αρκετα???
Τελικα, ΠΟΥ μπηκε,ρε παιδια, ο πατος του βαρελιου του Βενιζελου,(που ελεγε τοτε με ΓΑΠ)??? Ερωτω, διοτι, σιγουρα ΔΕΝ μπηκε στο βαρελι!!!
Μας εχει καποιος απο εσας εξηγησει, ΠΩΣ γινεται να εχουμε αποπληρωσει μεχρι σημερα 403 δις ευρω, και να χρωσταμε ακομη αλα 365 δις ευρω???
Καποιος απο εσας, μας εξηγησε ποτε, γιατι η ΔΕΗ παρουσιαζει ελλειμματα της ταξεως δις ευρω, ετσι ανεξελεγτα,(προσφατα "δηλωσε" ελλειμμα 900 εκατομμ.) ευρω κι αμεσως "αυξησε" τους λογαριασμους μας, αλλα, οταν προκειται να πωληθει καποιο κομματι, οι ιδιοι φωναζουν ΟΧΙ,γιατ'ειναι κερδοφορος η ΔΕΗ???
Κερδοφορος, σγουρα ΝΑΙ, αλλα για ΠΟΙΟΥΣ??? Παντως, σιγουρα ΟΧΙ για εμας!!!
Καποιος απο τους 302 της "Βολης" και του Παλατιου να μας πει, ΑΝ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ απο τις μυθικες,για εμας, αποδοχες σας, πηγαινει για την Πατριδα ΜΑΣ??
Εσεις, οι 302, και τα παρατρεχαμενα ΜΜΕ,εχετε ποτε προβληματιστει, γιατι ΔΕΝ εχει ακυρωθει, η, τουλαχιστον ΔΕΝ εχει τροποποιηθει μεχρι και σημερα, το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ καταπτυστο αρθρο 86 του συνταγματος,που προσβαλει καθε εννοια Δημοκρατιας στον συγχρονο κοσμο, πολλω μαλλον για την χωρα που την γεννησε, γιατι, ΑΜΝΗΣΤΕΒΕΙ τους ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΛΕΦΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!!! (Συνεταχθει απο την Κυβερνηση Σιμιτη και υπερψηφιστικε και απο την αντιπολιτευση, την Νεα Δημοκρατια). Η ιδια εκεινη Κυβερνηση, μας
"εβαλε και στην ΟΝΕ, με τις γνωστες "εκπληξεις" των "Μερκοζη", αφου μας ειχαν ηδη φορτωσει με χρεη επι χρεων.(Συμπτωματικα, Οικονομικος Συμβουλος του Σιμιτη, ηταν τοτε, ο σημερινος Προθυπουργος μας, που δεν τον ψηφισαμε, αλλα,
μας τον εκαναν δωρο οι "Μερκοζη"για να μας "σωσουν"). Τι ωραια ατμοσφαιρα!!
Τι να πουμε για τα "σκανδαλα" των Κυβερνησεων Σιμιτη - Καραμανλη? Γνωστα!!
Τωρα μας βγαινουν κι αλλα!!(Δικαστικοι, πετρελαια, ΓΓ.ΥΠΟΙΚ.,ΥΠΟΙΚ. Γνωστα?)
Ολα οσα εχουν συμβει, και συμβαινουν με τις ευλογιες του αρθρου 86 του Συντ.
Ενισχυουν τις αποψεις μας, στεραιοποιουν προκλητικα τις εις βαρος μας αδικιες,
αυξανουν επικινδυνα την οργη μας, ακυρωνουν οποια περεταιρω αναβολη γενικευμενης κοινωνικης εκρηξης!!! Αυτο για δικο σας Διδακτικο Παραδειγμα!!
Σχολίασε ο/η Agis Birakos | 22:42:57, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Τί θέλετε να πήτε κύριε αρθρογράφε;Οτι πρέπει η Ελλάδα να παραμείνη στο δόκανο τού ΔΝΤ;
Σχολίασε ο/η Hastaroth | 21:20:05, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Το παράδειγμα της Ουγγαρίας είναι πραγματικά διδακτικό! Αυτός ο Δεξιός κυβερνήτης της, αρνήθηκε κατηγορηματικά, να πληρώσει τα σπασμένα τών δανείων ο εργαζόμενος λαός τη χώρας και αναγκάζει τίς τράπεζες να πληρώσουν ή δεν τούς δίνει τίποτα.
Ξεγέλασαν το λαό δίνοντάς του φτηνά δάνεια σε ρήτρα Ελβ. Φράγκου και τώρα του ζητάνε τα πολλαπλάσια! Η ΕΕ -ιδιαίτερα η Γερμανία- δείχνουν, τώρα, απέναντι στην Ουγγαρία το δημοκρατικό τους πρόσωπο! Τούς εκβιάζουν ασύστολα, ξεδιάντροπα σάν τους χειρότερους τοκογλύφους, όπως κάνουν και στη χώρα μας!!
Ας μήν χαίρεται ο Αρθρογράφος, γιατί τομ ζήτημα τής Ουγγαρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Ο Β. Ορμπαν κατάργησε, Συνταγματικά, τίς εξουσίες του κεντρικού τραπεζίτη!
Α. Κατσιούλης
Σχολίασε ο/η Apostolos Katsioulis | 19:33:58, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Ο πόλεμος που δέχθηκε από την διεθνή τοκογλυφία ήταν ανελέητος. Μια ευρωπαϊκή δημοκρατία που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της από τη λαίλαπα του κομμουνισμού δέχθηκε τέτοια πίεση από τον διεθνή καπιταλισμό που είναι επόμενο σε μιά πρώτη φάση να γονατίσει. Οι ευρωπαϊκοί λαοί οφείλουν για την ιστορία τους να προχωρήσουν ενωμένοι για το καλό των λαών τους και όχι των διεθνών τοκογλύφων...
Σχολίασε ο/η Κωνσταντίνος Σπ | 18:28:09, Ιανουάριος 6th, 2012
------
φτανει πια ο εκφοβισμος.
εγω λεω να δουμε τι θα γινει στην παγκοσμια παγκοσμιοποιημενη οικονομια αν κι αλλες χωρες, η μια μετα την αλλη, ακολουθησουν το παραδειγματης Ισλανδιας και ουγγαριας.
Σχολίασε ο/η spyros | 17:11:14, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Γα την Ουγγαρία μπορεί να ισχύει αυτό αλλά η Τουρκία έγινε υπερδύναμη όταν έφυγε από το ΔΝΤ και η Αργεντινή βρήκε την υγεία της .
Όπου πήγε το ΔΝΤ πέφερε καταλήστεψη του τόπου και λοιμό. Αυτά όμως για να γίνουν χρειάζονται να κυβερνούν άσχετο και λαμόγια.
Ο Παπαδήμος είτε είναι άσχετος ή λαμόγιο. Άσχετος γιατί οι οικονομικές του συμβουλές στον Παπανδρέου κατέστρεψαν την χώρα, λαμόγιο αν στη περίπτωση που ο Παπανδρέου δεν άκουγε τις συμβουλές του και αυτός αντί να παραιτηθεί καθόταν και ζούσε σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ο Παπούλιας από την άλλη δεν αντέδρασε αλλά και ούτε αντδρά στη πλήρη κατάλυση του συντάγματος.
Σχολίασε ο/η ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ | 16:48:01, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Μου φαίνεται λίγο επιφανειακή και υπέρ-απλουστευτική αυτή η άποψη εδώ... σαν να σπεύδει να δώσει συγχωροχάρτι, κάνοντάς τα όλα άσπρο-μαύρο.... Γιατί ανάμεσα στην άνευ όρων παράδοση (βλέπε Ελλάδα) και την Ψωροπερήφανη ρήξη (βλέπε Ουγγαρία, τουλάχιστο σύμφωνα με το παραπάνω), υπάρχει και μια μεγάλη γκρίζα ζώνη, που σίγουρα αξίζει διερεύνησης.
Σχολίασε ο/η Αλέξανδρος | 15:35:21, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Το παράδειγμα της Ουγγαρίας δεν είναι διδακτικό με βάση την ιστορία για την Ελλάδα: Υπάρχει για την χώρα μας μια ρήξη με εν δυνάμει απείρως μεγαλύτερες συνέπειες από αυτη της ρήξης με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις αγορές: H ρήξη με τον λαό της χώρας. Η Ελλάδα έχει υποστεί απείρως μεγαλύτερες καταστροφές από τους διχασμούς και εμφύλιους πολέμους απο ότι από τις 5 χρεωκοπίες της από το 1832. Αν η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ κλπ αδυνατούν να δείξουν μια προοπτική εξόδου από την κρίση και απλώς καταστροφολογούν και πέρνουν τα υπαγορευόμενα μέτρα, ο νέος διχασμός είναι αναπόφευκτος και θα κάνει μια επιστροφή στην δραχμή να φαίνεται σαν ταξιδάκι αναψυχής...
Δεν πρέπει να υπάρξουν ταμπού, προκειμένου να αποφύγουμε τον διχασμό. Τους επόμενους μήνες θα πρέπει η κυβέρνηση να πεί δεσμευτικά στο λαό ότι έχει σχέδιο ώστε η κατάσταση στο τέλος του 2012 να είναι καλύτερη από ότι στην αρχή. Και το 2013 καλύτερο από το 2012 κλπ... Πχ να δρομολογηθεί η πώληση ΟΛΗΣ της κρατικής περιουσίας δια πυρός και δια σιδήρου, κάθε νομικό εμπόδιο θα πρέπει να αγνοηθεί / να ξεπεραστεί με μαζική κατάργηση νόμων αν είναι αναγκαίο. Θα πρέπει με το αντίτιμο των πωλήσεων να στηριχθούν όλες οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, και αυτές που καινοτομούν τεχνολογικά (ή επιστήμονες που αναπτύσουν εξαγώγιμες εφευρέσεις) να ενισχυθούν με κάθε θυσία. Αν υπάρξουν αξιοποιήσιμα πετρελαϊκά κοιτάσματα (ή φυσικού αερίου) θα πρέπει να πουληθούν χωρίς κανένα φραγμό σε όποιον δίνει τα πιο πολλά (πχ Κινέζοι), Και πιθανώς θα πρέπει να νοικιάσουμε λιμάνια, αεροδρόμια κλπ σε κάθε ξένη δύναμη είναι διατεθιμένη να πληρώσει ακριβά την παρουσία της στην ΝΑ Μεσόγειο.
Βρισκόμαστε σε έναν αλύπητο οικονομικό πόλεμο. Πρέπει να είμαστε αδίστακτοι στην ριζοσπαστικότητα των δράσεων μας ώστε να μην επέλθει ένας νέος διχασμός μέσα στον λαό μας. Εστω και αν πρέπει να στενοχωρήσουμε φίλους και συμμάχους.
Προέχει να σταθούμε στα πόδια μας. Αν αντί να κλαιγόμαστε για την κρίση, για τα κακά κόμματα, κλπ κλπ αρχίσουμε να κάνουμε κάτι (οτιδήποτε από τα παραπάνω) σε 5-10 χρόνια θα είμαστε απείρως καλύτερα, έστω και αν πρόκειται για διαδικασία για γερά νεύρα. Και οι φίλοι και σύμμαχοι μας στο τέλος θα μας σέβονται και θα μας αγαπούν πολύ περισσότερο, και οι αγορές ως γνωστόν είναι έτοιμες να ξεχάσουν τα πάντα για την παραμικρή προοπτική κέρδους.
Σχολίασε ο/η V. LOGOTH | 15:00:17, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Ως μικρομεσαίος πολίτης που βλέπει στο βάθος μπροστά του τη διχάλα ευρώ-δραχμή προσπαθώ καθημερινά να σχηματίσω μία αντικειμενική άποψη σχετικά με τις δύο αυτές επιλογές. Φυσικά μην έχοντας σπουδάσει οικονομικά στηρίζομαι πολύ στις διάφορες απόψεις που προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης. Θα επιθυμούσα λοιπόν να έβλεπα μία αντικειμενική και αμφίπλευρη επιχειρηματολογία επί του θέματος από τα μέσα. Δυστυχώς ο δρόμος που έχει επιλέξει η Καθημερινή είναι η πλήρης σύνταξη με την άποψη του εκδότη της και η μονόπλευρη παρουσίαση του θέματος.
Διδακτικό παράδειγμα καλείτε την περίπτωση της Ουγγαρίας που πληρώνει τη ρήξη με τους εταίρους της. Σεβαστή η άποψη. Ως διδακτικό παράδειγμα όμως, παρουσίασε ο κ. Χατζηστεφάνου στο ντοκυμαντέρ "Χρεοκρατία" και την περίπτωση του Ισημερινού με τη θαρραλέα στάση του Ράφαελ Κορέα που αποφάσισε να απαγκιστρωθεί από τους δικούς του εταίρους. Το ντοκυμαντέρ αυτό που προβλήθηκε από τον ΣΚΑΙ (του ιδίου ομίλου ΜΜΕ) οδήγησε στην άμεση αποχώρηση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου από το κανάλι.
Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης πρέπει να είναι η αντικειμενική έκθεση γεγονότων και απόψεων ώστε να μπορεί ο αναγνώστης/ακροατής/θεατής να διαμορφώνει τη δική του άποψη. Το να φιμώνονται οι αντίθετες απόψεις και να προβάλλεται μονόπλευρα η θέση του εκδότη/καναλάρχη ονομάζεται δημαγωγία.
Σχολίασε ο/η Θ. Κωνσταντινόπουλος | 13:14:23, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Γιατί δεν μας λέτε και τι κατάληξη είχαν οι χώρες που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες του ΔΝΤ; Μια έγκυρη εφημερίδα πρέπει να παρουσιάζει και τις 2 όψεις του νομίσματος και ν' αφήνει τους αναγνώστες να βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Δεν είμαστε αδαή παιδάκια για να μας νουθετείτε και να μας φοβερίζετε με μπαμπούλες.
Σχολίασε ο/η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. | 13:11:47, Ιανουάριος 6th, 2012
------
ετσι μπραβο να ειμαστε ευπειθεστατοι στα κελευσματα του παγκοσμιου τραπεζοληστρικου συστηματος για να μην παθουμε χειροτερα.ζητω το δντ οι σοροςκαι σια και οι λοιπες αοριστα ονοματιζομενες αγορες και οι εν ασυλια διατελουντες εγχωριοι "υπευθυνοι"(;).
Σχολίασε ο/η CHRIS | 13:11:26, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Μιας και ζητάτε τη γνώμη μας...Δηλαδή το μηνυμα του σχολίου σας (με χαρακτήρα Gauleiter) είναι "σκασμός και τα κεφάλια μέσα και να κάνετε το σταυρό σας να έχετε δουλίτσα με 300 Ευρώ"...Σχόλια τέτοιας προχειρότητας και "υψηλού στοχασμού" θα ανέμενε κανείς από τους γνήσιους "νεροκουβαλητές" του τωρινού status (βλ. "δημοσιογράφους MEGA, ΔΟΛ και compania bella)...Κύριοι, ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι το μνημόνιο, τα αναθεωρημένα και όλα τα ωραία και στραγγαλιστικά αν δεν υπήρχατε εσείς (και αναφέρομαι στο his master's voice) ρόλο των μέσων, δεν θα περνούσαν. Επομένως όπως ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στους πολιτικούς, την γυρίζει και στα τσιράκια της και για αυτό αν εξέλειπαν και οι κρατικές διαφημίσεις θα είχατε κλείσει προ πολλού. Τροπάρι να αλλάξετε δεν μπορείτε (και δεν σας επιτρέπεται βλ. Ελευθεροτυπία που ελέω Στάθη κυρίως με τον σφόδρα κατηγορητικό και αφυπνιστικό λόγο, του έκλεισε), αλλά νομοτελειακά όταν σωθούν και οι διαφημίσεις "αγαπούλα και ζω το όνειρό μου" και μετά και οι κρατικές, θα μας αφήσετε χρόνους...
Σχολίασε ο/η ζήκος | 13:08:44, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Βλέπω βρήκατε κι άλλη μια ευκαιρία να υμνήσετε το ραγιαδισμό. Το δι ημάς: απλώς δεν είμαστε στην ίδια τη συχνότητα! Αλλά να ξεκαθαρίσουμε και το εξής: Προφανώς για εσάς, τον κ Παπαδήμο, και όσους συμμερίζονται τις απόψεις σας, η ελευθερία και αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού δεν είναι στόχοι σας. Οπότε για ποια «σωτηρία της χώρας» μιλάτε; Μήπως θέλετε ελεύθερο το «οικόπεδο» για παραχώρηση στις πολυεθνικές; Πείτε το λοιπόν καθαρά.
http://peloponnesios.blogspot.com
Σχολίασε ο/η Πελοποννήσιος | 12:52:25, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Για το άλλο διδακτικό παράδειγμα του 'καλου μαθητη' της ΕΕ, της Ιρλανδιας, με την καποτε 'εντυπωσιακή αναπτυξη', και το τωρινό χρέος, 390.969 ευρω / κατα κεφαλήν, τι έχετε να μας πέιτε?
(το παραδειγμα της Ισλανδίας που αποσιωπείται απο όλους, δεν το αναφέρω γιατι δεν ανήκει στην 'αγια ζωνη' του ευρω)
Το ζητημα δεν ειναι τι επιλογές 'δηλώνουμε' πως θα κανουμε, αλλα οι λόγοι για τους οποίους κανουμε τις 'δηλώσεις'. Εντος ή εκτος ΕΕ, εντος ή εκτος ΔΝΤ, το ερωτημα ειναι εαν δουλευουμε για την καλυτερευση της οικονομικής καταστασης της χωρας ή υποκρινόμαστε πως μας νοιάζει για να κερδίσουμε παλι καμια ψήφο...
Σχολίασε ο/η Δαναη Βλάχου | 12:16:44, Ιανουάριος 6th, 2012
------
Σοβαρά ε? Όποιος βγαίνει από το μαντρί θα τον φάει ο λύκος...Όχι οπως δεν ξέρω τι διαβάζω, αλλά ποιόν νομίζετε πως κοροϊδεύετε?? Τι είδους δεοντολογία υπηρετεί αυτό το 'αρθρο' - χωρίς τεκμηρίωση, χωρίς καν αναφορά στα γεγονότα?
Επειδή λοιπόν πολλοί αναγνώστες σας μπορεί να πιστέψουν την προπαγάνδα σας, το γεγονός στο οποίο αναφέρεστε είναι προφανώς η υποβάθμιση της Ουγγαρίας από τους 'οίκους'.
Αυτά τα οποία δεν αναφέρετε είναι ότι η υποβάθμιση αυτή δεν έχει πρακτικά σημασία, καθώς η Ουγγαρία έχει το δικό της νόμισμα. Επίσης ότι η υποβάθμιση ήρθε ως αποτέλεσμα της εκπεφρασμένης πρόσθεσης της -δεξιάς!- κυβερνησης να τεθεί η κεντρική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο, εν αντιθέσει με όλες σχεδόν τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες, της ελληνικής συμπεριλαμβανομένης, οι οποίες αποτελούν Α.Ε. αγνώστης μετοχικής σύνθεσης. Η υποβάθμιση λοιπόν αποτελεί απέλπιδα προσπάθεια τρομοκράτησης, στην οποία οι γνωστοί άγνωστοι συμβάλλουν βέβαια όπως μπορούν.
Έλα όμως που η αλήθεια είναι άτιμο πράγμα..εδώ θα είμαστε σε λίγο καιρό να δούμε την 'πτώση' της Ουγγαρίας..όπως είδαμε και την αντίστοιχη της Ισλανδίας εξάλλου, η οποία με αντίστοιχου χαρακτήρα πολιτικές μέσα σε 3 χρόνια έχει ανακάμψει ολοκληρωτικά σχεδόν.
Και κάτι τελευταίο: αν ακόμα κ στην Κ, οι κριτικές σε αυτού του είδους την τρομοκρατία απόψεις που δημοσιεύονται φτάνουν να είναι πλειοψηφία..μετρημένα τα ψωμιά σας.

Σχολίασε ο/η djentry | 11:23:02, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Οι ισλαμιστές έχουν το Κοράνι, οι Κινέζοι τον τιμονιέρη Μάο, οι Βορειοκορεάτες τον πατερούλη, οι κομμουνιστές το Κεφάλαιο του Μαρξ και η Καθημερινή το μνημόνιο. Η απόλυτη αλήθεια. Ευτυχώς όλο και λιγότεροι αναγνώστες σας ασπάζονται τις απόψεις σας και γι' αυτό υπάρχει ελπίδα για την πατρίδα μας.
Σχολίασε ο/η ioannism | 14:45:24, Ιανουάριος 7th, 2012
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου