Το έγκλημα

Καθημερινή

Αυτό που κουράζει κύριε Παπαχελά είναι η φανατική εμμονή σας στο να παρουσιάζετε την πορεία στο ευρώ ως παράδεισο και στη δραχμή ως κόλαση.
Ξεχνάτε ότι ήδη είμαστε στην Ευρωζώνη επί 10 χρόνια, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε τη κρίση, πιθανότατα δε συνέβαλε στη μετάλλαξη της οικονομίας μας σε παρασιτική.
Επιπλέον, παραβλέπετε ότι η λύση της δραχμής -με τα όσα τρομακτικά κέρατα της φοράτε κάθε τόσο σαν μοχθηρή καφετζού- προσφέρει δύο καίρια πλεονεκτήματα που δεν δίνουν οι αλυσίδες του ευρώ:
ΕΛΠΙΔΑ για ανάταση της χώρας, και ΑΠΑΛΛΑΓΗ από τον πολιτικό συρφετό που ταριχεύετε απεγνωσμένα.
Όσο για τη "κόπωση", αυτή είναι κλασσική επιθετική τακτική με τελικό στόχο την υποταγή των ραγιάδων στα κελεύσματα των διεθνών σουλτάνων.
Αλλά όπως θα διαπιστώνετε από τις αντιδράσεις όλο και περισσοτέρων αναγνωστών αυτής της εφημερίδας, δεν είναι η κόπωση που απλώνεται, είναι η αναγνώριση του αδιέξοδου στο οποίο μας σπρώχνετε σαν ακάματος ιεροκήρυκας υποσχόμενος ζωή μετά θάνατον αν αποδεχτούμε την αχαλίνωτη τραπεζοκρατία.
Σχολίασε ο/η ΘΝΣ | 19:35:18, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Και εμείς έχουμε κουραστεί κύριε Παπαχελά, με κάτι τέτοια άρθρα και με μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα υπέρ του μνημονίου. Έχουμε επιπλέον κουραστεί από την τρομοκρατία που επικρατεί και από απειλές του τύπου "δεχτήτε την χωρίς όριο μείωση στα εισοδήματα αλλιώς θα έρθει ο μπαμπούλας να σας φάει". ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ! έχετε βάλει στόχο να διαλύσετε οικονομικά και ψυχολογικά την Ελληνική κοινωνία; ΤΙ ΣΑΣ ΈΚΑΝΕ; Και ούτε μία κριτική για τη συνεχιζόμενη ΛΑΘΟΣ συνταγή της τρόικας; Πειτε μου ΜΙΑ μεταρρύθμιση που έγινε! Όλα τα μέτρα είναι είτε φοροεισπρακτικά είτε μέτρα μείωσης των εισοδημάτων (προς Θεού-όχι του δικού σας βεβαίως!) Με συνεχιζόμενες απειλές φασιστικού τύπου-είτε μειώνετε τα εισοδήματα όσο θέλουμε εμείς, έτσι, χωρίς καμία μελέτη, απλά πειδή έτσι γουστάρουμε, είτε δεν βλέπετε τη νέα δόσει ούτε με τα κυάλια. Αυτό είναι το φάρμακο κύριε Παπαχελά; Η ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας; Ευγε! Πλέον μπορώ να πω ότι είστε ο καλύτερος μαθητης! Και εις ανώτερα
Σχολίασε ο/η MPLA | 16:30:04, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Οι ξενοι πιλιτικοι γνωριζουν το επιπεδο των ελληνων πολιτικών, δεν ειναι ασχετοι. Η τροικα αυτο που προσπαθει να πετυχει ειναι να παρει οτι παρει απο την φορολογια ( για οσο θα υπαρχει ακομα ευρω σε αυτη τη χωρα) και επειτα να καλυφθει με την εκμεταλλευση πλουτοπαραγωγικων πηγων, μια και θα της χρωσταμε. Δεν μας λυπηθηκαν και μας εδωσαν τα χρηματα τους, ουτε αφελεις ειναι, ξερουν πολυ καλα ποσα και απο που θα τα παρουν και φυσικα με το αναλογο κερδος. Οι <ελληνες> πολιτικοι γνωριζουν οτι ειναι υπολογοι στον ελληνικο λαο μα δεν ανησυχουν γιατι απλα ο οχλος ειναι παντελως αναδιοργανωτος και ηλιθιος. Το θεμα ειναι οτι υπαρχει μια και μονο περιπτωση να βρεθει το επαναστατικο υποκειμενο. Εκει θα χαλασει η συνταγη τους. Αλλα και παλι, ακομα και αν βρεθει οι δικλιδες ασφαλειας ολων των ανωτερω ειναι πολλες και πραγματικα ασφαλεις, οσο και αν ελπιζω για το αντιθετο.
Σχολίασε ο/η Γεωργιος Κινινης | 16:18:52, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Καλύτερα να χάσεις το μισό σου εισόδημα πηγαίνοντας στη δραχμή (που συνεπάγεται ταυτόχρονη μείωση στο μισό πολλώς ανελαστικών εξόδων όπως στεγαστικό δάνειο ή ενοίκιο) παρά να χάσεις όλο το εισόδημα σου μένοντας άνεργος με το ευρώ.
Σχολίασε ο/η Vas | 13:14:02, Ιανουάριος 8th, 2012
------
Η δραχμη μας τρομαζει ολους (ακομα και εμας που εχουμε βγαλει τα λεφτα μας εξω επειδη δεν τα βρηκαμε στο δρομο). Εγω δεν τη θελω, αλλα πρεπει να καταλαβουμε πως η επιστροφη η μη στη δραχμη δεν ειναι, δυστυχως, επιλογη. Επιβαλλεται απο την οικονομικη πραγματικοτητα.
Οπως επιβαλλεται η διαλυση του ευρω.
Σχολίασε ο/η Makis Koronis | 12:54:02, Ιανουάριος 8th, 2012
------
Λέτε: «Με ποιους θέλετε να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, με αυτούς που μας έφεραν εδώ;», είναι το μονότονο σχόλιο οργισμένων φίλων που κινούνται στα όρια της απελπισίας. Αλλά δεν απαντάτε. Ακριβώς αυτό είναι το ερώτημα αγαπητέ κ. Παπαχελά. Γιατί να θυσιαζόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας γνωρίζοντας ότι η χώρα δεν σώζεται με τίποτε; Γνωρίζοντας ότι οι διαχειριστές της κρίσης είναι οι αυτουργοί του εγκλήματος. Πως να πιστέψουμε ότι υπάρχει μέλλον, όταν αυτοί που μας το λένε είναι οι ίδιοι γνωστοί αναξιόπιστοι; Χωρίς ελπίδα με αυτούς, μόνο μια λύση διαφάινεται. Να ανατραπούθν αυτοί και να προκύψουν άλλοι. Με οποιοδήποτε κόστος!
Και κάτι ακόμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να ισχύσει η λογική του άσπρου - μαύρου. Πιστεύω σε έναν ευρωπαϊκό δρόμο και δεν θέλω η χώρα να βγει από την Ευρωζώνη. Γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ανεχτώ τη διακυβέρνηση από το συνοθύλευμα που ονομάζεται σήμερα κυβέρνηση Παπαδήμου; Γιατί να συμφωνήσω με μέτρα που ολοφερα μας πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση; Γιατί αν δεν συμφωνήσω με τα λάθη και το παράλογο των κυβερνώντων γίνομαι αυτόματα γραφικός, λαϊκιστής και αποκτώ αυτοκαταστροφικές τάσεις; Δεν το καταλαβαίνω.
Σχολίασε ο/η Aristotelis Papageorgiou | 21:51:09, Ιανουάριος 7th, 2012
------
εχεις αντιληφθει οτι η λεγομενη μεσαια ταξη εχει ηδη χασει πολυ πανω απο το μισο της αγοραστικης της δυναμης του 2009 και οτι καθε μερα βομβαρδιζεται απο σχιζοφρενεις μανιοκαταθληπτικους που προσπαθουν να την πεισουν οτι προτυπο της πρεπει ναναι ο βουλγαρος η ο κινεζος των 200 ευρω ?
αι-σιχτιρ και σεις και το ευρω σας.
το τερατουργημα που λεγεται παγκοσμιο χρηματοπιστωτικο συστημα εξαθλιωνει λαους και ανα πασα στιγμη μπορει να προκαλεσει Αρμαγεδωνα.
και καποιοι γραφουν κωμειδυλλια για ελληνικη κουραση και παπαδημους που την περιοριζουν, λεει, σημαντικα.
Υ.Γ. μετα τον Χαλιμα εχουμε αυτον που μενει απο ανασα ?!?!?!?!?!?!
κατι σε ,του κοβεται η ανασα, μηπως ειναι ελληνοελληνικα και οχι κατα λεξη μεταφραση απο αμερικανικα σε ελληνικα ?
Σχολίασε ο/η doonies | 19:27:26, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, κύριε Παπαχελά, δεν ξέρω κατά πόσο έχετε δίκιο ή άδικο, δεν έχω ιδέα αν είναι καλύτερο το ευρώ ή η δραχμή. Εκείνο που ξέρω θετικά είναι ότι δεν αντέχουμε άλλο. Έχουμε φτάσει στα όριά μας, η ανοχή μας πνέει τα λοίσθια. Ούτε άλλα χαράτσια και άλλες περικοπές μισθών και συντάξεων μπορούμε να ανεχτούμε, ούτε την ανικανότητα των πολιτικών αλλά και των τεχνοκρατών. Γκέγκε;
Σχολίασε ο/η ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. | 18:20:19, Ιανουάριος 7th, 2012
------
Μερικά πλεονεκτήματα της δραχμής
Επιστροφή στις ρίζες και άδειασμα των τερατουπόλεων Μεσογειακή δίαιτα όπως παλιά. Χειρωνακτική εργασία στην ύπαιθρο και επιστροφή στις παραδοσιακές/οικολογικές καλλιέργειες. Αυτόματος (αναγκαστικός) περιορισμός του άκρατου καταναλωτισμού και αυτοσυντήρηση αυτοσεβασμός. Περισσότερο σφιχτές κοινωνικές δομές γύρω από την οικογένεια χωριό γειτονιά. Αναζήτηση της χαμένης αξιοπρέπειας με ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, βασιζόμενο στην συλλογική προσπάθεια που η ένδεια θα επιβάλει και άρα πνευματικοί στόχοι και δημιουργία. Αυτόματη κατάργηση του υφιστάμενου πολιτικού πελατειακού κράτους με ανάδειξη νέων κοινωνικών και πολιτικών δομών. Ανάδειξη δια της φυσικής επιλογής των ικανότερων αυτών που σε δυσμενείς συνθήκες μπορούν να ξεχωρίσουν και νέοι ηγέτες, κλπ .
Σαν Έθνος έχουμε την τεχνογνωσία (βλ προσφυγιά) σχετικά πρόσφατη. Μήπως πρέπει να το σκεφτούμε πριν μας το επιβάλουν?
Οι επαρχιώτες όσοι δεν Αθηνοποιήθηκαν μπορούν, θα ενθυμηθούν.Εσείς?
Σχολίασε ο/η ΑΚ-57 | 10:07:39, Ιανουάριος 9th, 2012
------
Δεν είναι πλέον τόσο φανερό ότι η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μεγαλύτερη καταστροφή από αυτό που συντελείται σήμερα.
Ξεκίνησα ως υπέρμαχος των θυσιών για χάρη του ευρώ, με την προϋπόθεση όμως ότι θα διατηρούσαμε ένα ευρωπαϊκό επίπεδο διαβίωσης. Αυτή τη στιγμή τεράστιο ποσοστό του πληθυσμού δε ζει στο επίπεδο αυτό και οι προοπτικές είναι ακόμα χειρότερες. Μιλάμε για εξαθλίωση.
Επομένως κύριε Παπαχελά, πέρα από μια μικρή μερίδα ανθρώπων με υψηλό εισόδημα και/ή καταθέσεις στην Ελβετία, ο κόσμος δεν έχει απολύτως τίποτα να χάσει. Τα έχει χάσει ήδη.
Ας προλάβουμε να φύγουμε μόνοι μας πριν μας διώξουν.
Σχολίασε ο/η Νίκων | 06:14:57, Ιανουάριος 9th, 2012
------
Κ. Παπαχελά,
ενδεχομένως μια κατάρρευση θα ήταν προτιμότερη. Ας αφήσουμε το ασθενή (την Ελλάδα) να αποβιώσει. Δεν ωφελεί να τον κρατάμε στη ζωή με αυτό τον τρόπο. Δεν αντέχει πλέον ο λαός. Είναι σίγουρο πως όση ανοχή έχει δείξει ως τώρα, τόση μανία και μίσος θα παρουσιάσει όταν εξεγερθεί. Είναι δεδομένο αυτό, το έχουν δείξει άλλωστε πολλά παλιά και καλά συμπεριφορικά πειράματα στην κοινωνική ψυχολογία.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν η λύση είναι η χρεοκοπία ή η επιστροφή στη δραχμή. Ένα είναι σίγουρο όμως: το σύστημα χρειάζεται reset. Να επανέλθει απο την αρχή με νέο, ωστόσο, λογισμικό "φορτωμένο" στη αναδομημένη μνήμη του η οποία θα πρέπει να είναι και νέας τεχνολογίας.
Η "κούραση" άλλωστε που αναφέρατε, είτε εντός ή εκτός, απαιτεί γκρέμισμα και κτίσιμο απο την αρχή. Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος την μιζέρια, την παρακμή και την ακατάπαυστη επίθεση και την λευκή προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Ενημέωσης που εκτελούν τις ετνολές των όποιων μας θέλουν έτσι. Η οργή του λαού θα τους διαλύσει ΟΛΟΥΣ όταν έρθει η στιγμή. Δεν θα γλιτώσει κανείς. Η' μήπως αυτός είναι ο στόχος των συμφερόντων τελικά?
Όπως και να έχει πάντως, να μην ξεχνάτε ποτέ κάτι πολύ θετικό που ισχύει σε όλα τα κοινωνικο-οικονομικά συστήματα:
την αυτορύθμισή τους όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μηπως ψάχνετε γαι καταλύτες? Δεν χρειάζεται γιατί και αυτοί θα εξουδετερωθούν κατά τη διάρκεια του "γκρεμίσματος."
Με τιμή,
ΧΑ
Σχολίασε ο/η XA | 11:11:05, Ιανουάριος 10th, 2012
------
Τα θεωρητικα πλεονεκτηματα απο την επιστροφη στη δραχμη (βελτιωση ανταγωνιστικοτητας, κλπ) μπορουν να επιτευγχθουν μονο με αλλο πολιτικο προσωπικο. Παρεμπιπτοντως αν επιλεγει ο δρομος αυτος δεν αρκει η εξοδος απο την ευρωζωνη αλλα ειναι απαραιτητη και η εξοδος απο την ΕΕ ωστε να μπορεσεις να προστατευσεις τα προιοντα και τις υπηρεσιες στα οποια δεν εισαι ανταγωνιστικος.
Οσο ομως στα πραγματα υπαρχουν οι ανθρωποι και οι νοοτροπιες που δημιουργησαν το προβλημα οπως σωστα ειπωθηκε το μονο που θα πετυχει η επιστροφη στη δραχμη ειναι ολες αυτες οι συντεχνιες, οι ομαδες και οι καστες να τυπωνουν και να μοιραζουν (υποτιμημενο) χρημα για να διατηρουν την εξουσια τους.
Αρα προς το παρον η επιστροφη στη δραχμη μονο καταστροφικη μπορει να ειναι.
Αν τους στειλουμε στον αγυριστο, το συζηταμε μετα. Αυτο ειναι το πρωτο απαραιτητο βημα και ειναι απιστευτο πως μετα απο απο 2, 2-5 χρονια δεν εχει ξεσηκωθει κανεις προς αυτη την κατευθυνση.
Ενα νεο 1909 ειναι απαραιτητο ως αφετηρια. Μονο ετσι μπορει αν γινει οποιαδηποτε συζητηση για τη σωτηρια της χωρας ειτε με δραχμη ειτε με ευρω.
Σχολίασε ο/η Kωστας Β. | 10:50:48, Ιανουάριος 10th, 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου